Officialuddannelsen

OFFICIALUDDANNELSEN

Vi er altid på udkig efter forældre, som ønsker at være official ved svømmestævnerne, som Søllerød Svømmeklub deltager i. For at blive official kræver det, at man tager en officialuddannelse, som Dansk Svømmeunion udbyder.

Hvad er en official?

En official er en person, der har taget kurser indenfor svømning, og dermed kan bidrage til afvikling af svømmestævner, så de afvikles efter reglerne.

Hvorfor er der behov for officials?

Alle stævner kræver officials for at kunne afholdes.
Ofte er det et krav fra arrangørerne, at de tilmeldte foreninger sender et vist antal officials med til stævnerne, for at deres svømmere kan få lov til at svømme.
Officials er med til at sikre svømmerne en ensartet og retfærdig bedømmelse, uanset hvilket stævne, de deltager i, og hvor stævnet holdes.

Hvad får jeg ud at blive official?

Du får lov til at være en aktiv del af dit barns svømmeliv, og medvirker til at gøre det til en god oplevelse. Du får rig mulighed for at se dit eget barn svømme og komme helt tæt på svømningen. Du møder andre svømmeinteresserede forældre, og udvikler ofte venskaber internt i klubben og på tværs af klubberne. Du får forplejning og evt. overnatning betalt af klubben.

I løbet af svømmestævnet får du også forplejning af den arrangerende klub.

Hvordan bliver jeg official?

Officialuddannelsen koster dig ikke noget, idet klubben betaler kursusafgiften. Uddannelsen som official henvender sig til forældre og andre personer, der har interesse for at hjælpe ved svømmestævner.

Uddannelsen som official, består af flere moduler, men klubben forventer, at mindst en af forældrene med et barn i konkurrenceafdelingen tager modul 1 og meget gerne også modul 2.

Officialuddannelsens forskellige moduler:

Modul 1: Tidtager og stævnefunktion

Modul 2: Mål-, bane- og vendedommer (krav: modul 1)

Modul 3: Starter (krav: modul 2)

Modul 4: Ledende tidtager/–måldommer (krav: modul 1+2)

Modul 5: Speaker (krav: modul 1+2)

Modul 6: Stævnesekretær (krav: modul 1+2)

Modul 7: Overdommer (krav. modul 1,2,3,4+6, stor erfaring)

https://sollerodswim.dk/wp-content/uploads/2023/03/Red-2022-logo-1-160x160.png

SØLLERØD SVØMMEKLUB

Vi vil gennem svømning bevare og fremme medlemmernes sundhed og velvære ved i et positivt, inspirerende og lærerigt miljø at tilbyde svømmeaktiviteter for alle aldre og på alle niveauer.

KONTAKT

Tlf. 30 11 04 10
Mail: kontor@sollerodsvom.dk