SvømmeSkolen

SVØMMESKOLEN

Undervisningen tager udgangspunkt i Dansk Svømmeunions undervisnings principper, der er baseret på færdigheder. Det betyder, at du lærer mange forskellige måder at omgås vand på. Der er fire grundfærdigheder, som er med i alle lektionerne, men som varieres gennem en lang række forskellige øvelser fra gang til gang.
Sæsonen er tilrettelagt så der er en rød tråd gennem hele forløbet, der sikrer, at du løbende udvikler dig. Undervejs lærer du svømmearterne, men også meget andet, som kan foregå i vand.

Færdigheder:

 • Elementskift: Komme fra land til vand og omvendt.
 • Vejrtrækning: Kontrolleret vejrtrækning i overfladen, være tryg ved dyk under vandet og bruge dine sanser, når du svømmer.
 • Balance: Alt fra at flyde til fuld kontrol af balancen i vandet – en forudsætning for god, afslappet og effektiv svømmeteknik.
 • Bevægelse: De forskellige svømmearter, dykning, livredning, boldspil og lege i vandet.

ANSVARLIG PERSON

ANITA NØRSKOV

Praktiske informationer

 • Sæson
 • Tiden
 • Svømmeudstyr
 • Mobiltelefon
 • Omklæding
 • Forældre
 • Hygiejne

Svømmeskolen starter August  og slutter April-Maj (begge dage inkl.) Undervisning foregår på Trørødskolen alle dage (undtagen onsdag og lørdag), samt for de aller yngste svømmere på Rundforbi tirsdag, torsdag, lørdag og søndag.

Du skal være omklædt og klar ved bassinkanten et par minutter før undervisningen starter. Og husk: du må ALDRIG gå i vandet, uden at træneren har givet grønt lys ej heller når dit hold er slut. Undervisningen varer 40 min. (30 min på minihold og haletudser) og indeholder både introduktion på land, opvarmning i vand og svømning i vandet.

Du skal huske rent svømmetøj, svømmebriller og håndklæde når du kommer til svømning. Hvis du er meget kuldskær, kan det være en god idé at anskaffe en våddragt. Det tager noget af fornøjelsen, hvis du fryser meget. Våddragten skal passe i størrelsen, den må IKKE være for stor, så hjælper den slet ikke.

Til alle med langt hår, det er en rigtig god ide at huske at tage en ELASTIK I HÅET – HVER GANG, det bliver meget sjovere når man kan se hvor man svømmer.

Mobiltelefonen lader du blive hjemme eller i tasken, tak! Man kan ikke koncentrere sig om, hvad træneren siger, og tale i mobiltelefon på samme tid.

Læg dit tøj i en pæn bunke i omklædningsrummet, så du kan finde det, når du skal hjem. Husk at kigge godt efter dine egne ting i både svømmehallen og omklædningsrummet og få det hele med, inden du går hjem. Der bliver glemt mange svømmebriller, håndklæder mv. Glemte sager opbevares i en kurv i mellemgangen på Trørød og ved personalet i Rundforbi. Disse “lagre” tømmes jævnligt, så kom hurtigt på “genbesøg” for at finde det glemte.

Vær opmærksom på, at der ikke er skabe på Trørød til værdigenstande.

Forældre i omklædningsrum

Fædre og drenge over 7 år må IKKE være i pigeomklædningsrum, ligesom mødre og piger over 7 år IKKE må være i drengeomklædningsrum. Dette er af hensyn til børnene, som ikke bryder sig om, at der er voksne/større børn af det modsatte køn til stede, når de klæder om.

Omklædning finder altid sted i SKOLEOMKLÆDNINGEN. 

Forældre må KUN være i bassinet på haletudseholdene (forældre-barn hold) Disse hold foregår i denne sæson tirsdag, torsdag, lørdag og søndag.

Forældre må ikke følge børnene ind i hallen med alm. tøj på. HUSK venligst dette. Afvask dig og klæd om til badetøj, hvis du vil opholde dig i hallen! Vi har hjælpetrænere der henter børnene ved omklædningen, hvis de er utrygge ved at gå det sidste stykke ind til bassinet.

Hvis du som forælder ønsker at tale med træneren, kan du bede hjælpetræneren om at give besked om dette, når de henter børnene ved døren til omklædningen.

Der er IKKE længere åbent for offentlig svømning i Rundforbi Svømmehal, når vi har undervisning i svømmeskolen. Forældre/søskende kan derfor IKKE længere selv svømme i 25m bassinet. Vi gør også opmærksomme på, at boblebad IKKE er til rådighed i forbindelse med foreningssvømning.

HUSK! Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke i caféområdet på Rundforbi. I må gerne sidde i deres område og kigge ind i svømmehallen, men sæt stole og borde på plads, hvis I rokerer rundt på det.

Forældre er velkomne til at sidde i hallen de første tre gange og følge undervisningen. Sid roligt og kontakt ikke barnet i bassinet. De fleste børn har svært ved at koncentrere sig, når der er andre voksne i hallen end trænerne. Vi henstiller derfor til, at forældre kun opholder sig i hallen hvis der er “særlige behov”. HUSK du skal være afvasket og iført badetøj (evt. shorts/bluse), hvis du vil overvære undervisningen inde i hallen!

Svømmehallernes almindelige regler gælder i begge haller.

Inden du hopper i vandet, SKAL du en tur under bruseren og vaske dig grundigt med sæbe og skylle dit hår. Husk også at tage smykker af. Udendørs sko må ikke bruges i baderum og svømmehal. For at mindske mængden af hår i vandet vil vi bede dig om at bruge en elastik eller badehætte, hvis du har langt hår. Det er også irriterende for dig selv, hvis du hele tiden får hår i øjnene. Tyggegummi er bandlyst både i omklædningsrummet og hallen. Vask dig HVER gang i bruseren før du tager dit badetøj på! Snak med jeres store børn om det hjemme, det er ikke godt nok at vaske sig med badetøj på.

Fotografering

Fotografering i svømmehallen er forbudt. Det betyder, at man ikke må tag

SENIOR TEAM

Nanotechnology immersion along the information highway will close the loop on focusing solely line.

FOR FAMILIES

Capitalize on low hanging fruit to identify a ballpark value added activity to beta test.

DIVING SCHOOL

Bring to the table win-win survival strategies to ensure proactive domination at the end.

BASIC TACTICS

Evolved from generation X is on the runway heading towards a streamlined cloud solution.

FIRST STEPS

Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via workplace diversity.

FOR KIDS

Dramatically visualize customer directed convergence without revolutionary and dynamically.

JUNIOR TEAM

Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail. Keeping your eye ball.

ADVANCE TACTICS

Collaboratively administrate empowered markets via plug-and-play networks after installed.

https://sollerodswim.dk/wp-content/uploads/2023/03/Red-2022-logo-1-160x160.png

SØLLERØD SVØMMEKLUB

Vi vil gennem svømning bevare og fremme medlemmernes sundhed og velvære ved i et positivt, inspirerende og lærerigt miljø at tilbyde svømmeaktiviteter for alle aldre og på alle niveauer.

KONTAKT

Tlf. 30 11 04 10
Mail: kontor@sollerodsvom.dk