OFFICIALUDDANNELSEN

OFFICIALUDDANNELSEN


 

Hos Søllerød Svømmeklub er vi altid taknemmelige for engagerede forældre, der ønsker at give en hjælpende hånd ved vores stævner. Uden vores officials kan klubben ikke deltage i stævner, mesterskaber eller afholde arrangementer som vores eget Søllerød Cup, klubmesterskab og lokale stævner for klubber i vores område.

Vi er altid på udkig efter forældre, som ønsker at være official ved svømmestævnerne, som Søllerød Svømmeklub deltager i. For at blive official kræver det, at man tager en officialuddannelse, som Dansk Svømmeunion udbyder.

 

Hvad er en official?

En official er en person, der har taget kurser indenfor svømning, og dermed kan bidrage til afvikling af svømmestævner, så de afvikles efter reglerne.

 

Hvorfor er der behov for officials?

Alle stævner kræver officials for at kunne afholdes.
Ofte er det et krav fra arrangørerne, at de tilmeldte foreninger sender et vist antal officials med til stævnerne, for at deres svømmere kan få lov til at svømme.
Officials er med til at sikre svømmerne en ensartet og retfærdig bedømmelse, uanset hvilket stævne, de deltager i, og hvor stævnet holdes.

 

Hvad får jeg ud at blive official?

Du får lov til at være en aktiv del af dit barns svømmeliv, og medvirker til at gøre det til en god oplevelse. Du får rig mulighed for at se dit eget barn svømme og komme helt tæt på svømningen. Du møder andre svømmeinteresserede forældre, og udvikler ofte venskaber internt i klubben og på tværs af klubberne. Du får forplejning og evt. overnatning betalt af klubben.

I løbet af svømmestævnet får du også forplejning af den arrangerende klub.

 

Hvordan bliver jeg official?

Officialuddannelsen koster dig ikke noget, idet klubben betaler kursusafgiften. Uddannelsen som official henvender sig til forældre og andre personer, der har interesse for at hjælpe ved svømmestævner.

Processen begynder med en grundlæggende tidtageruddannelse. Efterfølgende kan du vælge at deltage i flere kurser, herunder bane- og vendedommer, speaker, sekretariat, ledende tidtager/ledende måldommer, starter og overdommer, alt efter din interesse og lyst.

Det forventes, at mindst en af forældrene med et barn i konkurrenceafdelingen tager modul 1 og meget gerne også modul 2.

 

Officialuddannelsens forskellige moduler:

Modul 1: Tidtager og stævnefunktion

Modul 2: Mål-, bane- og vendedommer (krav: modul 1)

Modul 3: Starter (krav: modul 2)

Modul 4: Ledende tidtager/–måldommer (krav: modul 1+2)

Modul 5: Speaker (krav: modul 1+2)

Modul 6: Stævnesekretær (krav: modul 1+2)

Modul 7: Overdommer (krav. modul 1,2,3,4+6, stor erfaring)

 

Tilmeld dig dit næste official kursus her

 

Hvad kan du forvente?

Vi forventer ikke, at vores officials hjælper ved alle stævner, hvor deres børn deltager. Når du tilmelder dit barn/børn til stævner, har du mulighed for at angive, om du kan deltage som official.

Når stævnet er planlagt, sender vi information om, hvilke forældre der skal deltage som officials.

Det er vigtigt at bemærke, at det er en forudsætning for klubben at stille med et vis antal officials, selvom vi ikke er arrangørerne af stævnet. 

Så hvorfor ikke blive en official? Derved kan du aktivt deltage i stævnerne, samtidig med at du får mulighed for at se dit barn svømme og hjælper de øvrige svømmere med at få en fantastisk oplevelse. Bliv en del af vores team og vær med til at styrke svømmesporten hos Søllerød Svømmeklub! 🏊‍♀️🏆

Partnere